Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κερατέα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κερατέα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 09/09/20, 21:24

Σημαντική αποκλιμάκωση της έντασης της πυρκαγιάς στην Κερατέα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αλλά με την ένταση της πυρκαγιάς να είναι σημαντική και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι επί ποδός όλο το βράδυ για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Η βελτιωμένη εικόνα στα Καλύβια παρουσιάστηκε ύστερα από τη μείωση της έντασης των ανέμων, που ήταν αναμενόμενη κατά τις βραδινές ώρες.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά θα ερευνηθεί, καθώς στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Κατά τις απογευματινές ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου. Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός για ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε και νέο προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προκειμένου να εκκενωθεί «τώρα» η Ανάβυσσος.

Αν σου άρεσε κάνε