Πυρκαγιά Κερατέα: Η επόμενη ημέρα [ΦΩΤΟ]

Πυρκαγιά Κερατέα: Η επόμενη ημέρα [ΦΩΤΟ]

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:20 Δημιουργία 10/09/20, 17:54

Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες στην Κερατέα, η Πυροσβεστική και οι εθελοντές, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν σε όλη τη χώρα, η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Οικισμοί εκκενώθηκαν, περιουσίες χάθηκαν ενώ οι σημερινές εικόνες καταστροφής, είναι αποκαρδιωτικές.

Η φωτιά "σάρωσε" κυριολεκτικά την Ανάβυσσο, την Παλαιά Φώκαια, τη Δροσιά και άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής Κερατέας, καίγοντας δεκάδες στρέμματα γης, προξενώντας υλικές ζημιές σε πάνω από 30 σπίτια και καταστρέφοντας άλλα, ολοσχερώς, ενώ από το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα ηλεκτροδότησης εγκαθιστώντας νέες κολόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, οι κάτοικοι κατέθεσαν στην Πυροσβεστική πως υπήρχε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν πριν τη φωτιά και έριχνε βενζίνη» ενώ όπως συμπληρώνει ένας εξ αυτών, στην περιοχή βρέθηκαν στουπιά ποτισμένα με βενζίνη.

«Τα σπίτια μας καταστράφηκαν. Κάποιοι προλάβαμε να φύγουμε ακριβώς την τελευταία στιγμή», αναφέρει άλλος ένας κάτοικος της περιοχής. «Πρόλαβα και απομάκρυνα τα παιδιά και τη γυναίκα μου και στη συνέχεια γύρισα πίσω για να σώσω το σπίτι της οικογένειας μας».

5141689

5141538

5141686

5141690

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αν σου άρεσε κάνε