Αγνοούνται και τα 35 κρούσματα κορονοϊού στην Μόρια

Αγνοούνται και τα 35 κρούσματα κορονοϊού στην Μόρια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:24 Δημιουργία 10/09/20, 18:21

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας την Πέμπτη στο Mega, δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στη Μόρια της Λέσβου.

«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ελληνική αστυνομία ψάχνουν τα αίτια» ανέφερε αρχικά.

Ευθύνες στην αυτοδιοίκηση

Όπως είπε «το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια. Εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα, ενώ σήμερα λειτούργησε κανονικά η σίτιση, όπως και χθες. Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση» συμπλήρωσε, ερωτηθείς για τον τρόπο που οι ιθύνοντες θα δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού, και επέρριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Είμαστε έτοιμοι με σκηνές, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία χθες απέρριψε κάθε εναλλακτική πρόταση που κάναμε για κοιμηθούν με ασφάλεια αυτοί οι άνθρωποι».

«Έχουμε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσουμε να στήσουμε τις σκηνές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε επεισόδια που θα επηρεάσουν την ασφάλεια είτε των κατοίκων, είτε των αιτούντων άσυλο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας την αδυναμία συνεργασίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αγνοούνται τα κρούσματα κορονοϊού

Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού, παραδέχθηκε ότι πλέον αγνοούνται και οι 35 που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, ενώ ο κόσμος -όπως τόνισε- βρίσκεται σε μια μεγάλη περίμετρο η οποία φρουρείται από την ελληνική αστυνομία.

«Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν και χάθηκαν και αυτοί οι 8 που είχαν εντοπιστεί χθες. Άνοιξαν την δομή καραντίνας, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό απαιτείται να μπούμε γρήγορα σε νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Η αντιπρόταση της περιφέρειας και του δήμου είναι να μπουν 12.000 σε ένα καράβι και να έρθουν στον Πειραιά, αυτό τεχνικά δεν είναι εφικτό και θα προκαλούσε περισσότερα θέματα ασφάλειας για τον κοροναϊό.

» Αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται σε μια μεγάλη περίμετρο η οποία αστυνομεύεται. Σε λίγο θα προστεθεί και ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο αεροδρόμιο της Λέσβου, τον περιμένουμε. Η Ευρώπη είναι κοντά στο να μας βοηθήσει αλλά χρειάζεται εδώ να συμβάλουν όλοι» σημείωσε, κλείνοντας.

Αν σου άρεσε κάνε