Οι κατασκευαστές μασκών «αδειάζουν» το υπ. Παιδείας για τα σχολεία

Οι κατασκευαστές μασκών «αδειάζουν» το υπ. Παιδείας για τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 15/09/20, 17:18

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς αρκετές από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά είχαν ακατάλληλο μέγεθος, η ΚΕΔΕ αποφάσισε την αναστολή παραγωγής των μασκών, εν αναμονή των νέων προδιαγραφών που θα ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Τη δική του απάντηση στο ζήτημα δίνει ένας από τους προμηθευτές των μασκών, ο Γιάννης Σταθόπουλος, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Προκήρυξη που μας ήρθε από την ΚΕΔΕ με οδηγίες που είχαν λάβει από κάποια επιτροπή υγείας, είχαν συγκεκριμένες διαστάσεις-προδιαγραφές υφάσματος και κάποιες λεπτομέρειες (ελαστικό έλασμα, ποιότητα βαμβακιού)».

Οι διαστάσεις ήταν οι ακόλουθες:

Ηλικίες έως 10 ετών 10×18,
από 10 ετών και άνω, καθηγητές και δάσκαλοι 12×22.
«Το είδαμε ότι οι διαστάσεις είναι μεγάλες, τις ενστάσεις μας τις εκφράσαμε όταν δώσαμε τα δείγματα. Εφόσον ελέγχθηκαν τα δείγματα από κλωστοϋφαντουργό και από το γενικό χημείο, μας είπαν να συνεχίσουμε την παραγωγή.

Έχουμε αναλάβει να παραγάγουμε και όχι να προτείνουμε. Έχουμε παραδώσει τις 500.000 μάσκες και περιμένουμε να μας δώσουν νέες οδηγίες. Αν οι νέες οδηγίες είναι να κατασκευάσουμε 500.000 μάσκες, θα χρειαστούμε 10 ημέρες».

Αν σου άρεσε κάνε