Στο μάτι του κυκλώνα Αττική, Κορινθία, Αργολίδα και Κυκλάδες

Στο μάτι του κυκλώνα Αττική, Κορινθία, Αργολίδα και Κυκλάδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:35 Δημιουργία 19/09/20, 10:31

Στο μάτι του κυκλώνα θα παραμείνει και σήμερα, Σάββατο η χώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική, αλλά δεν θα είναι πολύ έντονη.

Ωστόσο, εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι' αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αν σου άρεσε κάνε