«Ιανός»: Δύο νεκροί από το σαρωτικό χτύπημα του κυκλώνα

«Ιανός»: Δύο νεκροί από το σαρωτικό χτύπημα του κυκλώνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:33 Δημιουργία 19/09/20, 11:24

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από χθες, καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Νωρίτερα το Σάββατο, μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στα Φάρσαλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων».

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, που κινδύνευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές και έχουν κάνει εκατοντάδες διασώσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται να αγνοείται μία 40χρονη γυναίκα στο Μουζάκι, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, όταν επιχείρησε να περάσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το αυτοκίνητο της.

Σημειώνεται πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν έως και 17 Μαρτίου 2021 η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και Ιθάκη έπειτα από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Βοιωτίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών του «Ιανού», στις οποίες άφησε και το μεγαλύτερο αποτύπωμα.

Πάντως, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους άνδρες, που είχαν εγκλωβιστεί στα νερά του Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου. Λίγο μετά τη 01:00 δύο ερπυστριοφόρα και μια μπουλντόζα – οχήματα του στρατού και ιδιώτη αντίστοιχα – προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους και γύρω στις 02:00 κατόρθωσαν να τους απεγκλωβίσουν από τα νερά.

Αν σου άρεσε κάνε