Ο Καναδάς θα υποδεχθεί 50 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Ο Καναδάς θα υποδεχθεί 50 πρόσφυγες από την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 23/09/20, 20:48

Μετεγκατάσταση αναγνωρισμένων προσφύγων σε κράτη- μέλη της ΕΕ που προσφέρθηκαν να τους υποδεχτούν προετοιμάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για το σκοπό αυτό, για διάστημα μερικών εβδομάδων, θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Το υπουργείο υπενθυμίζει πάντως ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε ξενοδοχεία θα ολοκληρωθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, εντός του 2020.

50 πρόσφυγες στον Καναδά

Εξάλλου, η καναδική κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεσή της να μετεγκαταστήσει από την Ελλάδα 50 ευάλωτους αιτούντες άσυλο με τις οικογένειές τους.

Αυτό προέκυψε κατά τη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, Μαρκ 'Αλλεν.

Οι μετεγκαταστάσεις θα αφορούν σε θύματα βασανισμών, ενδοοικογενειακής βίας, έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τον καθορισμό σημείων επαφής για την ταχεία υλοποίηση της μετακίνησης.

Αν σου άρεσε κάνε