Διαμαρτυρία για τη μεταφορά προσφύγων στα Καμένα Βούρλα

Διαμαρτυρία για τη μεταφορά προσφύγων στα Καμένα Βούρλα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:47 Δημιουργία 23/09/20, 21:46

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας για μισή ώρα προχώρησαν την Τετάρτη οι κάτοικοι των Kαμένων Βούρλων, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την χωρίς ενημέρωση μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος της περιοχής κ. Συκιώτης «δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν ο Δήμος ότι πρόκειται για κάποια μεταφορά» ενώ καταγγέλλει ότι «το ξενοδοχείο για 15 χρόνια παρέμεινε κλειστό και μέσα σε λίγες μέρες εξασφαλίστηκε η λειτουργία του».

Λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν έγινε αντιληπτό ότι λεωφορεία θα αποβίβαζαν ασυνόδευτους πρόσφυγες στο συγκεκριμένο σημείο, οι κάτοικοι απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή διαμαρτυρόμενοι. Παράλληλα έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ενώ κορύφωσαν την αντίθεσή τους λίγο αργότερα με τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι από εδώ και στο εξής και για όσο παραμένουν πρόσφυγες στην περιοχή, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ προγραμμάτισαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Όπως σημειώνουν «η τουριστική περίοδος δεν έχει κλείσει, οι συνθήκες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν διασφαλίζουν την παραμονή τους, η εγγύτητα του χώρου φιλοξενίας με τα σχολεία της περιοχής είναι αποτρεπτικός παράγοντας και ζητούν την άμεση μεταφορά τους».

Αν σου άρεσε κάνε