Καταλήψεις και βανδαλισμοί σε πάνω από 200 σχολεία

Καταλήψεις και βανδαλισμοί σε πάνω από 200 σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:55 Δημιουργία 25/09/20, 08:30

Την ώρα που ολόκληρα σχολεία ή τμήματα σχολείων βάζουν «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, οι καταλήψεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Χθες, Πέμπτη οι μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων, με κονδύλια που θα φέρουν προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού.

Πάντως, πάν ω από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ενώ σε πολλά εξ αυτών καταγράφονται βανδαλισμοί, όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπου σύμφωνα με το eviathema, μαθητές το βράδυ της Πέμπτης, έσπαγαν καρέκλες και πετούσαν αντικείμενα. Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει η αστυνομία, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις», σημείωσε χθες από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε