Από αύριο στη στήριξη των αστικών συγκοινωνιών τα πρώτα ΚΤΕΛ - Ποια τα δρομολόγια

Από αύριο στη στήριξη των αστικών συγκοινωνιών τα πρώτα ΚΤΕΛ - Ποια τα δρομολόγια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:27 Δημιουργία 30/09/20, 18:16

Από αύριο ξεκινούν 2 από τα 60 δρομολόγια των οχημάτων ΚΤΕΛ τα οποία πρόκειται να ενισχύσουν το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΑ.

Η κίνηση αυτή, στόχο έχει την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, καθώς και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εν μέσω της πανδημίας του κορωναίου. ενώ η δεύτερη φάση αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Μέσω της σύμπραξης ΚΤΕΛ και ΟΑΣΑ θα αναλάβουν δράση 200 οχήματα καθώς το έργο θα ενισχυθεί με ακόμα 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση. Η εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζει το 100% των προγραμματισμένων δρομολογίων με εξαιρετικά βελτιωμένες συνθήκες, ώστε να μειωθούν και οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις του δικτύου ΟΣΥ.

Οι πρώτες από τις εξήντα συνολικά γραμμές που ανατίθενται είναι οι «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα». Οι χρονοαποστάσεις των δυο δρομολογίων θα βελτιωθούν σημαντικά κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα.

Με την εκτέλεση των δύο γραμμών από τα ΚΤΕΛ Αττικής, η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματαπου θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα στις εξής γραμμές: «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία».

Στη δεύτερη φάση, που ξεκινά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, θα προστεθούν επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών: «123: Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα», «323: Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις», «310: Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα» και «330: Κορωπί – Αγ. Μαρίνα».

Αν σου άρεσε κάνε