Υγειονομική «βόμβα» η κηδεία στο Μουρίκι - 200 άτομα σε καραντίνα

Υγειονομική «βόμβα» η κηδεία στο Μουρίκι - 200 άτομα σε καραντίνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:47 Δημιουργία 01/10/20, 13:39

Υγειονομική «βόμβα» αποτέλεσε κηδεία με 200 άτομα στο χωριό Μουρίκι, όπου παρευρέθηκε 63χρονη γυναίκα θετική στον κορονοϊό, χτυπώντας καμπανάκι στις Αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση για συγκεκριμένα χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας (Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι στη Θήβα, καθώς και στα Λουκίσια Χαλκίδας).

Η κηδεία στο χωριό έγινε την περασμένη Κυριακή. Εκεί, βρέθηκε και η 63χρονη, που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και αντί να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι της, την έσπασε.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι στην κηδεία της περασμένης Κυριακής είχαν βρεθεί συγγενείς του νεκρού από διάφορα χωριά, τουλάχιστον 200 άτομα και χωρίς να τηρηθεί κανένα μέτρο. «Ήταν τραγικό αυτό που έκανε η 63χρονη» δήλωσε ο κ. Πέτρου, ενώ άφησε υπαινιγμούς για ευθύνες του ιερέα που τέλεσε την κηδεία, λέγοντας ότι ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του.

«Χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεριφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά», τόνισε ο Τάκης Πέτρου.

Το Μουρίκι είναι σχεδόν άδειο την Πέμπτη, ενώ όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στην εκκλησία που τελέστηκε η κηδεία καθώς και στο καφενείο του χωριού, ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε σε απολύμανση.

Οι κάτοικοι έχουν πειθαρχήσει στις οδηγίες που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν, σύμφωνα με το tvstar.gr, ο 70χρονος σύζυγος και η 60χρονη ξαδέρφη, της 63χρονης γυναίκας.

Παράλληλα, άλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Θήβα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Πρόκειται για έναν οδηγό προμηθευτικής εταιρείας, που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και τη σύζυγό του.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, καθώς ο άνδρας ερχόταν καθημερινά σε επαφή με ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Η 63χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ ο σύζυγός της και η ξαδέρφη της βρίσκονται σε καραντίνα στις οικείες τους.

Στο μεταξύ, ισχυρή σύσταση απηύθυνε την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους των πέντε χωριών να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση, να χρησιμοποιούν μάσκα σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, να μην πάει κανένας μαθητής στο σχολείο και οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και να αναμένουν νεώτερη ενημέρωση.

Αν σου άρεσε κάνε