Αποκαλύψεις για οίκο ευγηρίας: «Ζήτησαν να υπογράψουμε πως το γηροκομείο δε φέρει καμία ευθύνη»

Αποκαλύψεις για οίκο ευγηρίας: «Ζήτησαν να υπογράψουμε πως το γηροκομείο δε φέρει καμία ευθύνη»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:41 Δημιουργία 01/10/20, 19:32

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο ανιχνεύτηκαν 41 θετικά κρούσματα.

Σε συνέντευξή της στο Mega, κόρη ηλικιωμένης τροφίμου του Ιδρύματος, καταγγέλλει πώς τους είχε σταλεί χαρτί προς υπογραφή, το οποίο έλεγε πως σε περίπτωση κρούσματος, το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε. Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», ανέφερε η ίδια.

Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία διέταξε διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να εντοπιστούν πιθανές ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου, ενώ πρόκειται να ερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων παραβίαση των μέτρων για τη διάδοση του κορονοιού βάσει άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα

Αν σου άρεσε κάνε