Λοιμωξιολόγοι: Μάσκα παντού κι ας μην είναι υποχρεωτικό

Λοιμωξιολόγοι: Μάσκα παντού κι ας μην είναι υποχρεωτικό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:05 Δημιουργία 06/10/20, 09:02

«Μάσκα παντού κι ας μην είναι ακόμη υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους» είναι το μήνυμα, που εκπέμπουν οι λοιμωξιολόγοι, τη στιγμή που η Αττική παραμένει στο στόχαστρο.

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη, ήταν και πάλι υψηλά, καθώς από τα συνολικά 303 νέα κρούσματα, τα 168 ήταν στην Αττική.

Η κατάσταση είναι σταθεροποιήσιμη αλλά ανησυχητική, καθώς από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» και συνέστησε στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με Covid-19, -συνολικά και όχι σε ΜΕΘ, γύρω στα 630 άτομα.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν, ότι στην Αττική, τα 2/3 των κλινών ΜΕΘ COVID-19 είναι κατειλημμένα. Ειδικότερα, από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές. Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 μένουν κενές.

Αν σου άρεσε κάνε