Πολωνία: Στην Ελλάδα 156 μονάδες στέγασης προσφύγων

Πολωνία: Στην Ελλάδα 156 μονάδες στέγασης προσφύγων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:00 Δημιουργία 07/10/20, 19:47

Στο στρατόπεδο Αυλώνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Αρτούρ Λόμπαρτ, παρελήφθησαν 156 μονάδες στέγασης προσφύγων.

Όπως δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος «με τις μονάδες αυτές θα καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Μπορεί να μην έχουμε πάντα συγκλίνουσες απόψεις για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, αλλά τελικά, νομίζω, αυτό το οποίο προέχει είναι ότι η Ευρώπη λειτουργεί μαζί στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης».

Ο πρέσβης της Πολωνίας ανέφερε πως «η πολωνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, απαντώντας στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, πήρε τον Ιούλιο μια γρήγορη απόφαση για την αγορά 156 κινητών μονάδων στέγασης για τις δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα. Είναι η συνεισφορά της Πολωνίας και η συμμετοχή της στις δράσεις και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάνω από όλα μια χειρονομία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό. Κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα στη μεταναστευτική κρίση».Αν σου άρεσε κάνε