Εισαγγελέας: Πιστή στην πρότασή μου, στο δικαστήριο η κρίση για τα ελαφρυντικά

Εισαγγελέας: Πιστή στην πρότασή μου, στο δικαστήριο η κρίση για τα ελαφρυντικά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:42 Δημιουργία 09/10/20, 12:09

«Παραμένω πιστή στην μου πρόταση, η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει στο δικαστήριο», δήλωσε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου, απαντώντας στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, από την οποία θα προκύψουν οι ποινές.

Η εισαγγελική λειτουργός δέχθηκε έντονη κριτική και κατηγορήθηκε για «αλλαγή πλεύσης», καθώς χθες εισηγήθηκε την απόρριψη ελαφρυντικών σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εισηγηθεί την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Η ίδια σημείωσε ότι εμμένει στην άποψή της, ωστόσο οφείλει να προτείνει επί της απόφασης του δικαστηρίου. «Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει στο δικαστήριο».

Αν σου άρεσε κάνε