Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο του Covid-19

Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο του Covid-19

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:24 Δημιουργία 09/10/20, 13:17

Οι δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών βρίσκονται στο «κόκκινο», τη στιγμή που ο κορονοϊός «σαρώνει» στην Αττική.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα στην πρωτεύουσα δεν δείχνουν τάσεις υποχώρησης εδώ και 20 ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος επισημαίνει πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή, καθώς και ότι όπου παρατηρείται έξαρση, θα πρέπει να επιβάλλονται πιο αυστηρά μέτρα, όπως η καθολική χρήση μάσκας.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα όσο το δυνατόν πιο λεπτομερώς, εφόσον αυτά είναι έγκυρα βέβαια. Αυτό θα βοηθήσει να έχει μία αίσθηση της κατάστασης. Το να βγαίνουν αποσπασματικά δεδομένα ότι τώρα είναι το Ίλιον, μετά κενό και μετά κάτι άλλο δεν βοηθάει», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Open την Παρασκευή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βατόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι άργησαν να δοθούν τέτοια δεδομένα σχετικά με τις «κόκκινες» περιοχές και σημείωσε ότι αυτό «πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο συχνά και πιο λεπτομερώς».

«Εγώ θα συνιστούσα την εφαρμογή των μέτρων σε αυτές τις περιοχές πιο αυστηρά, προφανώς μάσκα μέσα-έξω, αποφυγή των συγκεντρώσεων και των συναθροίσεων και κάποια στιγμή η κοινωνία θα πρέπει να ισχυροποιήσει τη βοήθεια προς τους κατοίκους, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα, όπως οι συγκοινωνίες, η εκ περιτροπής εργασία», συνέχισε ο κ. Βατόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως αποτελεί «ψευδοπρόβλημα ο διαχωρισμός μεταξύ ατομικής και συλλογικής ευθύνης» και πως «η πολιτεία πρέπει να διευκολύνει τους ανθρώπους να εφαρμόσουν τα μέτρα».

Αν σου άρεσε κάνε