Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα - Που θα «χτυπήσει»

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα - Που θα «χτυπήσει»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:51 Δημιουργία 12/10/20, 08:30

Χαλάει το απόγευμα ο καιρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ το απόγευμα έρχεται σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ αρχικά στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Για τα φαινόμενα η ΕΜΥ έχει ενημερώσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τονίζοντας πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

1. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

2. Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.

3. Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

4. Από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού, έχει ως εξής:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και το βράδυ σε 6 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Aπό 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν. Από τις απογευματινές ώρες και κυρίως προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία από νότιες 5 με 6 μποφόρ και το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί στα βόρεια 6 με 7 και το βράδυ 8 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, μετά το μεσημέρι ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αν σου άρεσε κάνε