Ποτάμια οι δρόμοι στην Αττική - «Σάρωσε» η καταιγίδα

Ποτάμια οι δρόμοι στην Αττική - «Σάρωσε» η καταιγίδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:07 Δημιουργία 13/10/20, 08:00

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης την Αττική, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της από τις 5 τα ξημερώματα, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και τους κεραυνούς.

Ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε συσσώρευση υδάτων σε δρόμους, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 40 κλήσεις για διακοπές ρεύματος και αντλήσεις υδάτων στην Αττική.

Η κακοκαιρία έπληξε το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας. Κέρκυρα και Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Τρίτη, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν τις μεσημεριανές ώρες και θα υπάρξει βελτίωση το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αρχικά αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 22, στη Θεσσαλία από 12 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Το σκηνικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Αν σου άρεσε κάνε