Κακοκαιρία: Τραυματίες και εικόνες καταστροφής στο Ν. Ηράκλειο

Κακοκαιρία: Τραυματίες και εικόνες καταστροφής στο Ν. Ηράκλειο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:26 Δημιουργία 13/10/20, 12:08

Τεράστια καταστροφή και τρεις τραυματίες άφησε πίσω της στο Ν. Ηράκλειο, η κακοκαιρία που έπληξε τη νύχτα τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση δέντρου και ένας από πτώση τοίχου. Τους τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ, ενώ 69χρονη έχει τραυματιστεί σοβαρότερα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Πάνω από 150 κλήσεις είχε δεχθεί και η Πυροσβεστική έως τις 11 σήμερα το πρωί, για άντληση υδάτων και πεσμένα δέντρα. Τα σοβαρότερα προβλήματα φαίνεται να παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου πολλοί καταστηματάρχες βρήκαν τις επιχειρήσεις τους πλημμυρισμένες.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα. Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι' αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών. Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Να σημειωθεί πως ο δήμος θα ζητήσει να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αν σου άρεσε κάνε