Έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:22 Δημιουργία 16/10/20, 08:16

Καμπανάκι έχει χτυπήσει η Πολιτική Προστασία για το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας σήμερα, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, από το πρωί αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επηρεάσουν και τη βορειοανατολική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ο οποίος αναμένεται την άλλη εβδομάδα να φέρει περισσότερο κρύο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από αργά το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα πιθανον να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αν σου άρεσε κάνε