Ολοένα και αυξάνονται οι «κόκκινες» περιοχές

Ολοένα και αυξάνονται οι «κόκκινες» περιοχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:43 Δημιουργία 20/10/20, 09:15

Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά και Ιωάννινα είναι οι τέσσερις περιοχές της χώρας, που προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς ο κορονοϊός «σαρώνει».

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες, που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Από την πλευρά του, ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι τα κρούσματα στην περιοχή είναι δεκάδες, ενώ έχει πέσει πολύ χαμηλά και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων.

Σε πάνω από 20 σχολεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα και έχουν κλείσει τμήματα σχολείων. Σοβαρό είναι και το πρόβλημα σε εφήβους και νέους αθλητές, με περίπου 20 κρούσματα, οπότε έχουν κλείσει και αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ανήσυχος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ πως οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μπορεί να γίνει έκρηξη κρουσμάτων σε περιοχή με μηδενικά περιστατικά.

Μέχρι και πριν από 2 με 3 ημέρες τα κρούσματα ήταν μηδενικά και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν 45.

Εξήγησε ότι καθώς στις Σέρρες δεν ίσχυαν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης, έγινε πόλος έλξης για άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός τα Σαββατοκύριακα. «Μπήκαμε σε φάση εκούσιων μέτρων», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες φοβούνται και ενεργοποιούνται με ευθύνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι η εφαρμογή lockdown σε μια πόλη η περιοχή, οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων. «Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες να χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως, αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Αν σου άρεσε κάνε