Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας «σαρώνει» ο κορονοϊός

Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας «σαρώνει» ο κορονοϊός

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:06 Δημιουργία 20/10/20, 13:31

Ελαφρώς καλύτερη εικόνα παρουσίασε η Αττική το τελευταίο 24ωρο, με τις νέες μολύνσεις και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία, να μειώνονται.

Ωστόσο, η Περιφέρεια παραμένει στο «πορτοκαλί», με ορισμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Σταθεροποίηση της καμπύλης, αποτυπώθηκε χθες για πρώτη φορά στην Αττική, καθώς μειώθηκε η ροή των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας. Από τους 76 συνολικά ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία, μόλις 36 ήταν στην Αττική.
Το προηγούμενο διάστημα, ένα 60-70% των ασθενών με κορονοϊό ημερησίως εισάγονταν και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής ενώ χθες, το ποσοστό των νέων ασθενών «έκλεισε» στο 45%, γεγονός που ενδέχεται να σηματοδοτεί μια υποχώρηση της επιδημίας στην Αττική και φυσικά την αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Ωστόσο, περιοχές του κέντρου όπως το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, η πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια, το Θησείο, το Περιστέρι αλλά και ο Πειραιάς, εξακολουθούν να ανησυχούν τους ειδικούς.

Εκτός της Αττικής, ιδιαίτερο επιχειρησιακό βάρος έχει δοθεί σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.

Αγωνία επικρατεί και για τους επιβάτες του Blue Star Delos, το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Πειραιά, καθώς θετική διαγνώστηκε η καθηγήτρια - συνοδός 23 Γάλλων μαθητών.

Η Γαλλίδα καθηγήτρια ανιχνεύθηκε θετική αφού είχε δώσει δείγμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Όταν επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και ξεκίνησε η προβλεπόμενη διαδικασία. Το πλοίο έφτασε στον Πειραιά στις 23:30 και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση για τη μεταφορά των υπόπτων κρουσμάτων.

Το γκρουπ των Γάλλων μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο για να υποβληθεί σε τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου θα βγουν τις επόμενες ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλοιο εχθές συνολικά υπήρχαν 485 επιβαίνοντες.

Αν σου άρεσε κάνε