Πριβέ πάρτι «κοκκινίζουν» τη Θεσσαλονίκη

Πριβέ πάρτι «κοκκινίζουν» τη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:28 Δημιουργία 21/10/20, 12:53

Η ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη δεν δείχνει να επηρεάζει τους κατοίκους της, με τα ιδιωτικά πάρτι να εξακολουθούν να διοργανώνονται κρυφά, σε υπόγεια καταστημάτων και ταράτσες κτιρίων.

Παρά τα μέτρα, τα οποία επιβάλουν το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα, η διασκέδαση για τους «μυημένους» Θεσσαλονικείς, συνεχίζεται στα υπόγεια των μπαρ είτε σε ιδιωτικές ταράτσες, κυρίως στα Λαδάδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, ο κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή.

Όσοι συμμετείχαν στις υπόγειες...συναθροίσεις, αναφέρουν πως ια να καταφέρει κανείς να μάθει και να μπει σε κάποιο από τα πριβε πάρτι, θα πρέπει να είναι «της πιάτσας», καθώς συνήθως πηγαίνουν άτομα «μιλημένα».

Ωστόσο, στα πάρτι - υγειονομική βόμβα, μαζεύονται πάνω από 50-60 άτομα, τα οποία διασκεδάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο και χωρίς φυσικά να τηρείται κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης, κατά του κορονοϊού.

«Αυτά τα πάρτι είναι γνωστά και γίνονται σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Θεσσαλονίκη. Στην πόλη μας, νομίζω πως είναι γνωστό πλέον ότι διοργανώνονται ιδιωτικά πάρτι, αλλά εμείς δεν είμαστε οι υπεύθυνοι που θα λύσουν τέτοια ζητήματα. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πάνε και τα κλείσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα, εφόσον είναι παράνομα και λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων-ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Έντονη αίσθηση προκάλεσε μάλιστα, πολυπληθές πάρτι σε ταράτσα της πλατείας Ναυαρίνου το οποίο κράτησε έως τις 4 τα ξημερώματα και ανησύχησε ιδιαίτερα τους περιοίκους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ανεύθυνοι διοργανώνουν, εν μέσω πανδημίας, ένα ξέφρενο πάρτι με τη συμμετοχή πολλών ατόμων, ενώ ανάλογο πάρτι 1500 ατόμων, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς πάλι να υπάρξει κανένας έλεγχος.

«Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και κάθε αγορά για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτόν τον μεγάλο και επικίνδυνο εχθρό. Δεν θα ανεχθούμε τους ασυνείδητους», δήλωσε ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την παρουσίαση της ομάδας «Δράση», μια δίκυκλη ταχεία ομάδα δράσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Αν σου άρεσε κάνε