Εύβοια: 6 κρούσματα κορονοϊού σε πτηνοσφαγείο

Εύβοια: 6 κρούσματα κορονοϊού σε πτηνοσφαγείο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:57 Δημιουργία 21/10/20, 13:38

Ακόμα 6 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Εύβοια, αυτή τη φορά σε εργαζόμενους του πτηνοσφαγείου της εταιρείας «Αγγελάκης Α.Ε.».

Πρόκειται για 6 Ινδούς εργαζόμενους, οι οποίοι διαμένουν στα Ψαχνά και απασχολούνται στην πτηνοτροφική επιχείρηση που εδρεύει στον Πούρνο.

Τέστ που διενεργήθηκαν Δευτέρα και Τρίτη, αποδείχθηκαν θετικά, με αποτέλεσμα τα 6 άτομα να τεθούν σε καραντίνα και τις υγειονομικές αρχές να συνεχίζουν το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης.

Ωστόσο, ανακοίνωση σχετική με το συμβάν, εξέδωσε το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, με την οποία ζητά:

- Να γίνουν μαζικά τεστ στους εργαζόμενους της επιχείρησης με ευθύνη εργοδοσίας και υπουργείου υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Να μεταβεί άμεσα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ που η κυβέρνηση διαφημίζει ότι υπάρχουν 500 τέτοιες αλλά η εμπειρία αποδεικνύει ότι υπάρχουν μόνο στα λόγια.

- Να μην χαθεί ούτε μισό ευρώ από τις αποδοχές των εργαζομένων, που ειδικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση ούτως ή άλλως αμείβονται με ψίχουλα.

- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στο ΚΥ Ψαχνών και στο νοσοκομείο Χαλκίδας, σε όλες τις μονάδες υγείας της περιοχής και να επανδρωθούν άμεσα με υλικά και μέσα για να μπορούν να συμβάλουν στη προστασία της υγείας.

- Ιδιαίτερα μέτρα για τους μετανάστες εργάτες του κλάδου που είναι το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο τμήμα του κλάδου με αποτέλεσμα να επιβιώνουν με χειρότερους όρους ζωής, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για να την ενημέρωσή τους.

Πηγή: EviaZoom , 902,gr

Αν σου άρεσε κάνε