Στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:40 Δημιουργία 22/10/20, 13:15

Στη φυλακή οδηγούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και όλο το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, αφότου το δικαστήριο απέρριψε την εισαγγελική πρόταση, ενώ αναστολή παίρνουν μόνο όσοι είχαν ελαφρυντικά.

Ειδικότερα, με βάση την απόφαση στην φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής.

Επισημαίνεται πως όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών.

Η ίδια ποινή ισχύει και για τους πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Την ίδια ώρα, αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους.

Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους, είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε το δικαστήριο για τους 12, που αφήνονται ελεύθεροι είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δυο φορές την εβδομάδα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Το ίδιο και ο "Πυρηνάρχης", ο οποίος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δήλωσε πως είναι στη διάθεση των αρχών καθώς έμαθε πως δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του.

Αν σου άρεσε κάνε