Oruc Reis: Στα 16 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

Oruc Reis: Στα 16 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:26 Δημιουργία 22/10/20, 14:05

Στα 16 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο με πορεία ανατολική-βορειοανατολική έπλεε με κλειστό πομπό, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και το Oruc Reis.

Με την πορεία αυτή το Oruc Reis σε περίπου 2 ώρες θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.

Σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελόριζο ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η τουρκική πλευρά με νέα Navtex, πώς θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες.
Με δυτικό όριο τον 28ο μεσημβρινό, οι ερευνητικές εργασίες του Oruc Reis και των βοηθητικών του πλοίων Ataman και Cengiz Han που συνοδεύονται από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία θα εξακολουθήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, όπου και θα συμπληρώνονται 15 ημέρες συνεχούς περιπλάνησης του Oruc Reis ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Ωστόσο, αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το πώς θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό στις 28 και 29 Οκτωβρίου., ημερομηνίες της ελληνικής εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και της τουρκικής γιορτής της Δημοκρατίας.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, στην περιοχή του Καστελλόριζου όπου το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Oruc Reis έχοντας οδηγίες να μην επιτρέψει καμία κίνηση του τουρκικού στολίσκου εντός της ζώνης των 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Μεγίστης.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Αν σου άρεσε κάνε