Μία «ανάσα» από την καραντίνα οι Σέρρες

Μία «ανάσα» από την καραντίνα οι Σέρρες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:57 Δημιουργία 26/10/20, 08:15

Μία «ανάσα» από το τοπικό lockdown βρίσκονται οι Σέρρες, που «φλερτάρουν» με το επίπεδο 4, καθώς ο κορονοϊός «σαρώνει» στην περιοχή.

Μετά την Κοζάνη και την Καστοριά, που έχουν τεθεί σε καραντίνα, στις Σέρρες έχει χτυπήσει καμπανάκι επικινδυνότητας και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα προς αποφυγή ενός lockdown.

Οι τοπικές παρεμβάσεις αναμένεται να διαρκέσουν μία εβδομάδα, στον απόηχο των 49 κρουσμάτων με βάση την ενημέρωση του ΕΟΔΥ την περασμένη Κυριακή.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας επιβεβαιώθηκαν 13 κρούσματα σε γηροκομείο των Σερρών. Πρόκειται για 7 ηλικιωμένους και 6 εργαζόμενους.

Πιο αναλυτικά, όπως αποφασίστηκε, σε ισχύ θα είναι από σήμερα τα εξής μέτρα:

Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.

Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επίσης, αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.

Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.

Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.

Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το infonews24.gr, θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν έξι εργαζόμενοι και επτά φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο «Κωστοπούλειος Στέγη», με την ιστοσελίδα να κάνει λόγο για 13 κρούσματα που διαγνώστηκαν μετά από τα τεστ που έγιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Χθες, στην περιοχή μετέβη ο Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος επεσήμανε πως θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι τα επόμενα 24ωρα.

«Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων. Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή», δήλωσε ο ίδιος.

Χθες, ανακοινώθηκαν 790 νέα κρούσματα, με την πλειοψηφία να αφορά φυσικά την Αττική και την Θεσσαλονίκη, που μέτρησαν 227 και 181 κρούσματα, αντίστοιχα.

Οι Σέρρες ακολούθησαν με 49, ενώ πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων εμφανίζουν τα Ιωάννινα (36) όπου κι εκεί η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς και η Λάρισα (32). Ακολουθούν η Κοζάνη (15), η Πιερία (14), η Δράμα (13), η Πέλλα (12) και το Ηράκλειο (11).

Αν σου άρεσε κάνε