Κρίσιμο 8ήμερο για τον έλεγχο του κορονοϊού

Κρίσιμο 8ήμερο για τον έλεγχο του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:56 Δημιουργία 26/10/20, 11:55

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες όσον αφορά τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νέων μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα. Θα έχουμε δραματική αύξηση», είπε η κυρία Λινού, μιλώντας στο Open το πρωί της Δευτέρας και πρόσθεσε: «Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού».

«Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα», κατέληξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων, νωρίτερα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως η εξήγησε η ίδια, «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Την ίδια ώρα, η κυρία Παγώνη επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα, ενώ δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα τα νοσοκομεία. Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και τόνισε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό.

Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown, δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση που τις έγινες για τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά, υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός φορέας μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Αν σου άρεσε κάνε