Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και πότε πιστώνονται τα ποσά

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και πότε πιστώνονται τα ποσά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:51 Δημιουργία 27/10/20, 10:40

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας χθες, οι πληρωμές των αναδρομικών συνεχίζονται κανονικά ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την καταβολή των ποσών και στους κληρονόμους.

Μετά την πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των 950 χιλιάδων εν ζωή συνταξιούχων αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους 170.000 κληρονόμους, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης στο «Κοινωνία Ώρα Mega», η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία το Νοέμβριο και τα ποσά θα έχουν καταβληθεί έως το Δεκέμβριο.

Επίσης ο κ. Αμπελιώτης συμπλήρωσε ότι τα αναδρομικά που ήταν να καταβληθούν την Πέμπτη 29/10, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου θα καταβληθούν σήμερα, Τρίτη, για το Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. Όπως εξήγησε, οι συνταξιούχοι που δεν έχουν λάβει ακόμα αναδρομικά είναι όσοι έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, αλλά υπέβαλαν αίτηση νωρίτερα. Για αυτή την κατηγορία, το συνολικό ποσό θα καταβληθεί μέχρι 31/12.

Εκείνοι που έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται είναι όσοι έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη εντός Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Σε αυτήν την κατηγορία οι δικαιούχοι έλαβαν ένα ποσό τώρα, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί έως 31/12.

Αν σου άρεσε κάνε