Ακόμα πιο κοντά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ακόμα πιο κοντά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 27/10/20, 15:41

Ακόμα πιο κοντά φαίνεται πως βρίσκεται η λήψη αποφάσεων για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μέλος της ειδικής επιτροπής του ΕΟΔΥ για τη νόσο, Αθανάσιος Τσάκρης.

Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο κ. Τσάκρης είπε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού», τόνισε ο κ. Τσάκρης και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα συζητηθούν ενδεχομένως και σήμερα ή τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα;

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, είπε ότι «το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση. Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα, γίνονται πολλά τεστ και πρέπει να το τονίσουμε γιατί είναι αναλογικό. Έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε σήμερα τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, απάντησε: «Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα». «Γίνονται τα τεστ για να εντοπίσουμε τους ασθενείς και να τους απομονώσουμε, ώστε τελικά να υπάρχει περιορισμός στη διασπορά της νόσου. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες», πρόσθεσε. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις


Παράταση τηλεργασίας

Παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας (της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και του κλιμακωτού ωραρίου ανά μισή ώρα εντός διώρου κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους), σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Αν σου άρεσε κάνε