Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά: Εκσυγχρονισμός με καταστήματα και γραφεία

Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά: Εκσυγχρονισμός με καταστήματα και γραφεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:36 Δημιουργία 27/10/20, 16:20

Στην αξιοποίηση του ακινήτου της επισκευαστικής βάσης της ΣΤΑΣΥ μέσω Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα στον Πειραιά, φαίνεται να είναι έτοιμα να προχωρήσουν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών.

Το ακίνητο είναι συνολικής έκτασης 33 στρεμμάτων και περικλείεται από τις οδούς Κόνωνος, Αλιπέδου και Ακτή Καλλιμασιώτη.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης αλλά και η εμπορική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων - τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο εκσυγχρονισμός του ΗΣΑΠ Πειραιά, είχε συζητηθεί ξανά στο παρελθόν ενώ είχε εκπονηθεί και σχετική μελέτη χωρίς όμως να προχωρήσει το έργο.

Στην παρούσα φάση, αναμένεται η επικαιροποίηση της μελέτης ώστε να συμπεριληφθεί και η δημιουργία γραφείων και καταστημάτων καθώς επίσης και η αξιοποίηση του τετραώροφου νεοκλασικού μεγάρου των ΗΣΑΠ στην πλατεία Οδησσού.

Παράλληλα, μελετάται και το ενδεχόμενο ανάπτυξης επιπλέον ορόφων πάνω από τις εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ οι οποίοι θα αξιοποιηθούν εμπορικά, προσελκύοντας σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον ενώ υπό εξέταση βρίσκεται και η ένταξη στο ευρύτερο σχέδιο του παλιού αμαξοστασίου των ΗΣΑΠ επί των οδών Κόνωνος, Αλιπέδου και Φωκίωνος, το οποίο προοριζόταν για τη στέγαση κλειστής αγοράς τροφίμων, της λεγόμενης «Ιπποδάμειας Αγοράς».

Μετά και την ολοκλήρωση της γραμμής 3 του μετρό αλλά και την πολυαναμενόμενη άφιξη του τραμ, ο Πειραιάς θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους της Αττικής.

Αν σου άρεσε κάνε