Σ. Τσιόδρας: Μήνυμα συνείδησης και αφύπνισης για ένα δύσκολο χειμώνα

Σ. Τσιόδρας: Μήνυμα συνείδησης και αφύπνισης για ένα δύσκολο χειμώνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:41 Δημιουργία 27/10/20, 18:09

Μήνυμα συνείδησης κι αφύπνισης για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει κι οι αναπνευστικοί ιοί αυξάνονται πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα Υγείας, που παράλληλα βρίσκεται αντιμέτωπο με το δεύτερο, δυναμικότερο κύμα της πανδημίας, εξέπεμψε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που επανήλθε στην ενημέρωση για την πορεία του ιού την Τρίτη, ανήμερα του θλιβερού ρεκόρ των 1259 νέων κρουσμάτων στη χώρα μας.

Η ειδική επιτροπή του ΕΟΔΥ στρέφεται προς στο να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης νωρίτερα από τις 12:00, το να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12:30 το βράδυ που ισχύει σήμερα καθώς και το να ενταθεί το καθεστώς της τηλεργασίας.

Όπως είπε ο κ, Τσιόδρας, «θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που διευκολύνουν τη ζωή μας, που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή χωρίς το απαγορευτικό, που έχει τεράστιες κοινωνικές συνέπειες».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown, με τις συνέπειες που έχει αυτό. Δεν μπορούμε να μπούμε στην συνείδηση του απέναντι. Η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει το πώς θα κινηθεί η πανδημία.

Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να επιτρέψει να μεταδοθεί ο ιός και η γρίπη στους ευπαθείς. Είναι ώρες ευθύνης και συνείδησης, είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το εμβόλιο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «έχουμε αισιόδοξες ενδείξεις ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης λειτουργεί σε όλες τις ηλικίες. Είμαι κοντά σας σήμερα για να δηλώσω ότι εμείς οι επιστήμονες είμαστε εδώ, παρακολουθούμε τον ιό...».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε και πάλι τη σημασία της χρήσης μάσκας, λέγοντας ότι «η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε. Την βγάζουμε μόνο για να φάμε όταν είμαστε με άλλον. Στα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ, αλλά είναι αδύνατο τώρα να τα αναπτύξουμε περισσότερο».

Ακόμα, σημείωσε πως «πρέπει να περιορίσουμε τις συναθροίσεις. Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη να ξεδώσουμε τώρα, με 100-150 ανθρώπους;».

Είμαστε σε ένα δύσκολο Οκτώβριο, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Νοέμβριο και ένα ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, καθώς αρχίζει η κυκλοφορία των άλλων αναπνευστικών ιών, αλλά τον Ιανουάριο υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε, είπε.

Αν σου άρεσε κάνε