Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στο 1ο Λύκειο Αλίμου - Φωτιά σε αίθουσα

Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στο 1ο Λύκειο Αλίμου - Φωτιά σε αίθουσα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:09 Δημιουργία 28/10/20, 15:57

Εξακολουθούν οι καταστροφές στο 1ο Λύκειο Αλίμου, καθώς χθες βράδυ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σε έδρα καθηγήτριας που βρίσκεται σε τάξη στον δεύτερο όροφο του σχολείου.

Οι καπνοί που έβγαιναν από την τάξη έγιναν αντιληπτοί από περίοικους οι οποίοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική η οποία μετέβη άμεσα στο σημείο.

Στο 1ο Λύκειο βρέθηκαν επίσης το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, η Δημοτική Αστυνομία και ο Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννης Βέργης.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε σχετικά με τους βανδαλισμούς στα σχολεία της πόλης, με αφορμή το βίντεο που δείχνει νεαρούς να προκαλούν καταστροφές στο σχολείο και σημείωσε ότι ετοιμάζει φάκελο για να τον στείλει στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κονδύλη:

«Tο επόμενο βράδυ μπήκαν σε αίθουσα και έβαλαν φωτιά. Οι γείτονες φωνάζουν καλούν το 100, αλλά η αστυνομία είναι απούσα. Μπήκαμε εμείς στην διαδικασία να κάνουμε τους ντεντέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και ετοιμάζουμε φάκελο που θα στείλουμε στον εισαγγελέα.

Ήδη έχουμε βάλει σε όλα τα σχολεία δυνατό φωτισμό Led, συστήματα συναγερμού και κάμερες με ένδειξη ότι γράφουν μόνο τη νύχτα.

Θα πρέπει να σας πω ότι έχω γίνει δέκτης διαφόρων σχολίων, ότι οι κάμερες γράφουν και την ημέρα, ότι κάνουμε τα σχολεία Big Brother και διάφορα άλλα περίεργα. Στο σπίτι μας γιατί βάζουμε κάμερες; Στα σχολεία που το βράδυ δεν λειτουργούν γιατί δεν πρέπει να καταγράφουμε όσους μπαίνουν μέσα είτε για να κλέψουν είτε για να κάνουν βανδαλισμούς.

Στο συγκεκριμένο σχολείο (1ο Λύκειο) τις ημέρες των καταλήψεων ξήλωσαν τα καλώδια και έσπασαν τις κάμερες. Σε διπλανό σχολείο είχαμε πάλι βανδαλισμούς, υπήρχαν κάμερες και μόλις πήγαμε να πάρουμε το βίντεο, διαπιστώσαμε ότι είχαν βγάλει από την πρίζα το σύστημα».

Αν σου άρεσε κάνε