Χ. Γώγος: «Καμπανάκι» για 2.000 κρούσματα έως το Σαββατοκύριακο

Χ. Γώγος: «Καμπανάκι» για 2.000 κρούσματα έως το Σαββατοκύριακο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:44 Δημιουργία 29/10/20, 12:14

Έντονη ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, υπογράμμισε τη σημασία της ορθής ενημέρωσης του κοινού αλλά και της τήρησης των μέτρων, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει διαχειρίσιμη.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα, αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», ανέφερε ο ίδιος, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Βαρύτατο πλήγμα δέχεται τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλονίκη, με τα εκατοντάδες κρούσματα να πιέζουν το σύστημα υγείας.
Ο καθηγητής δήλωσε πως η πόλη θα περάσει σε «κόκκινο» επίπεδο, καθώς η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή.

Σχετικά με τα νέα μέτρα, ο καθηγητής σχολίασε πως υπάρχει πιθανότητα να είναι αποτελεσματικά, αν τηρηθούν ευλαβικά.

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση», τόνισε.

Στο τραπέζι των νέων μέτρων, είναι η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.

Ο κ. Γώγος, ανέφερε πως η Ελλάδα βρίσκεται προς το παρόν σε καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δε θα πρέπει να φτάσουμε σε εικόνες Γαλλίας, με χιλιάδες κρούσματα.

«Τώρα είναι η στιγμή να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα. Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό».

Αν σου άρεσε κάνε