Κέρκυρα: Εντοπισμός ταχυπλόου και σύλληψη των αλλοδαπών επιβαινόντων

Κέρκυρα: Εντοπισμός ταχυπλόου και σύλληψη των αλλοδαπών επιβαινόντων

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 04/11/20, 21:38

Ταχύπλοο σκάφος με 25 αλλοδαπούς επιβαίνοντες εντόπισε το πρωί της Τετάρτης το Λιμενικό, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του και μεταφέρθηκαν στο νέο λιμάνι Κέρκυρας, ενώ το ταχύπλοο οδηγήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα, όπου και κατασχέθηκε.

Οι 16 ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του ν. 4251/2014 «Περί αλλοδαπών», ενώ οι υπόλοιποι εννιά ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι εν λόγω αλλοδαποί κατέφθασαν στην Κέρκυρα με λεωφορείο ΚΤΕΛ και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας με ΙΧ όχημα, με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με τον χειρισμό του, αποχώρησε με άλλο σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διερευνά την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο οργανωμένο αυτό κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Αν σου άρεσε κάνε