Κοντοζαμάνης: Μαζικός εμβολιασμός από τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Κοντοζαμάνης: Μαζικός εμβολιασμός από τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:48 Δημιουργία 11/11/20, 14:37

«Θετικά και πολλά υποσχόμενα» είναι τα νέα από το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος σε μιλώντας σήμερα το πρωί, σε online event της διεθνούς ένωσης αερομεταφορών ΙΑΤΑ με θέμα «Leading Greece into a New Aviation Reality» υπογράμμισε ότι, «θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο και μετά».

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με τέσσερις παραγωγούς εμβολίων στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως ο μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα θα ξεκινήσει παράλληλα με την υπόλοιπη Eυρώπη, μόλις τα εμβόλια πάρουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τον διεθνή οργανισμό Εuropean Μedicines Αgency.

Σχετικά με το θέμα του διαδικτυακού συνεδρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής τόνισε πως οι αερομεταφορές είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη του τουρισμού και στάθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ για τη στήριξη της βιωσιμότητας τους, η οποία απειλείται από την πανδημία. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα αφορούν την τόνωση της ρευστότητας, την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, και κρατικοποιήσεις εταιρειών. Αναφορά έγινε και για το πρόγραμμα «Συνεργασία», που θα τρέχει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά προφανώς θα επεκταθεί, όπως είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στάθηκε με τη σειρά του, στη σημασία των αερομεταφορών στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, σημειώνοντας ότι το 70% του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος κάνει χρήση του αεροπλάνου. Ο υπουργός έκανε παράλληλα εκτενή αναφορά στο επιτυχημένο άνοιγμα του τουρισμού την εφετινή δύσκολή, ελέω της πανδημίας, χρονιά.

Αν σου άρεσε κάνε