Κρήτη: Σε καραντίνα τουλάχιστον 10 υγειονομικοί στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου

Κρήτη: Σε καραντίνα τουλάχιστον 10 υγειονομικοί στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:04 Δημιουργία 16/11/20, 12:02

Σε καραντίνα μπήκαν 10 τουλάχιστον άτομα που προέρχονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και γιατροί των κλινικών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αιτία ήταν περιστατικό κορονοϊού που έφτασε στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν αξιολογήθηκε ολοκληρωμένα η κατάστασή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή νοσηλευτών και γιατρών στο περιστατικό ως κανονικό περιστατικό των ΤΕΠ. Συνεπώς, όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί έπρεπε να μπουν – όταν επιβεβαιώθηκε το κρούσμα – σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένος άνδρας, κάτοικος Αγίου Νικολάου έφτασε με πυρετό στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Το πρώτο τεστ που του έγινε ήταν γρήγορο (rapid test) και ήταν αρνητικό.

Όμως στη συνέχεια κι αφού είχε καταγράψει σημαντικό χρόνο παραμονής ήρθε το κανονικό τεστ για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για κρούσμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 6 ή 7 νοσηλευτές και 4 – 5 γιατρούς.

Συνεπώς η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί προβληματική διαχείριση, αλλά κυρίως γεννά ερωτηματικά για το πώς θα λειτουργήσει το νοσοκομείο σε τόσο κρίσιμες στιγμές όταν χάνει τόσα στελέχη.

Να σημειωθεί πως τα rapid test είναι απολύτως έγκυρα μόνο στο θετικό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει το κρούσμα.

Το αρνητικό αποτέλεσμα, συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι ψευδώς αρνητικό. Άλλωστε, τα rapid test για τον Covid-19 έχουν ως σκοπό να επιβεβαιώσουν σε άμεσο χρόνο, τα σίγουρα κρούσματα.

Αν σου άρεσε κάνε