Πολυτεχνείο 2020: Επεισόδια και ένταση στην πορεία του ΚΚΕ

Πολυτεχνείο 2020: Επεισόδια και ένταση στην πορεία του ΚΚΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:38 Δημιουργία 17/11/20, 14:47

Κλιμακώνεται η ένταση στη διαδήλωση του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, με προσαγωγές μελών του κόμματος και χρήση χημικών επί της οδού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στα Προπύλαια συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στην Πανεπιστημίου, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν.

Πολυτεχνείο: Πόλεμος με χημικά στα Προπύλαια- Το ΚΚΕ επιχείρησε να κάνει και 2η διαδήλωση

Παράλληλα, έγιναν προσαγωγές στην πλατεία Κοραή. Μάλιστα βουλευτές της παράταξης που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να μιλήσουν με τον αστυνομικό διευθυντή Αθηνών με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Λίγο αργότερα, οι προσαχθέντες από το ΚΚΕ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε δήλωσή του, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε προπηλακισμούς μελών του κόμματος.

Στο μεταξύ, διαδηλωτές του ΚΚΕ παρέμεναν στην Πανεπιστημίου. Με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και με ρίψη δακρυγόνων, η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση, απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια.

Νωρίτερα, σε ελέγχους, αλλά και προσαγωγές, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο οδηγός οχήματος, εντός του οποίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μεταξύ των προσαχθέντων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι και ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλαιότερα για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας

Αν σου άρεσε κάνε