Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Λέσβο

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Λέσβο

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 18/11/20, 15:22

Ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από λιμενικούς, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Λέσβου, την ώρα που προσέγγιζε με μεγάλη ταχύτητα τις ελληνικές ακτές κι αποβίβαζε στην ξηρά δύο αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, αναχώρησε, επίσης με μεγάλη ταχύτητα, προς τα απέναντι παράλια.

Παράλληλα, στην περιοχή, κατέφθασε από ξηράς επιβατικό Ι.Χ. όχημα με δύο επιβαίνοντες, το οποίο, αφού παρέλαβε τους εν λόγω αλλοδαπούς, απομακρύνθηκε, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε από περιπολικά οχήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Λιμενικού σταθμού Μήθυμνας, το όχημα ακινητοποιήθηκε. Ακολούθησε η σύλληψη του 33χρονου αλλοδαπού οδηγού του (διακινητής), ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με καταδυτική στολή, του 35χρονου αλλοδαπού συνοδηγού (διακινητής), καθώς και δύο αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πίσω μέρος του οχήματος, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι εν λόγω αλλοδαποί επιβάτες, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από το ταχύπλοο σκάφος, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, ο 33χρονος κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα, καταδυτικός εξοπλισμός, φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης και τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνεχίζονται οι έρευνες προς περαιτέρω επεξεργασία-ανάλυση όλων των στοιχείων.

Αν σου άρεσε κάνε