Εξαδάχτυλος: Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία - Τηρήστε τα μέτρα

Εξαδάχτυλος: Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία - Τηρήστε τα μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:04 Δημιουργία 19/11/20, 12:00

Για πολεμικές συνθήκες στα νοσοκομεία έκανε λόγο ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, εκπέμποντας μήνυμα αναγκαιότητας πιστής τήρησης των μέτρων και τονίζοντας ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε σινιάλα σταθεροποίησης στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, τα οποία επεκτείνονται διαρκώς με αντιστοιχία πολεμικής» σχολίασε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, είναι σημαντικό να σταματήσει η ροή ασθενών. Εκτίμησε, δε, ότι σύντομα, δεν θα έχουμε άλλα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Για το προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, είπε ότι είναι λογικό να νοσούν, παρότι διατηρούν αυστηρά μέτρα και ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα για εκείνους.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθήσουν στην κατάσταση. Σημείωσε ότι ήδη έχει ανταποκριθεί κόσμος, χρειάζονται όμως και περισσότεροι.

Προσέθεσε επίσης ότι οι οικογενειακοί γιατροί έχουν βοηθήσει από τον Μάρτιο κιόλας την κατάσταση, αφού πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο σπίτι τους, με την πολύτιμη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

Αν σου άρεσε κάνε