Covid-19: Με πλαστά τεστ απ'την Αλβανία έμπαιναν στην Ελλάδα

Covid-19: Με πλαστά τεστ απ'την Αλβανία έμπαιναν στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:26 Δημιουργία 20/11/20, 14:02

Πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορονοϊου για να περνούν απρόσκοπτα στην ελληνική επικράτεια από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής, φαίνεται να αγόραζαν Αλβανοί.

Το κύκλωμα φέρεται να κρύβεται στη Βόρεια Αλβανία, με τους δράστες να βγάζουν αρνητικούς ακόμα και ασθενείς με Covid-19, γεγονός που φέρεται να επηρέασε το ήδη βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας Top Channel, στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

πλαστά τεστ κορωνοϊού Αλβανία

Όπως αποκάλυψε το Star, πολλοί από αυτούς θέλουν να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία καθώς δεν εμπιστεύονται το σύστημα υγείας της Αλβανίας. Μία 20χρονη Αλβανίδα προχθές το πρωί επιχείρησε να περάσει από τη χώρα της στην Ελλάδα από την Κακαβιά με πλαστό μοριακό τεστ, όμως γρήγορα έγινε αντιληπτή και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί συνέκριναν τα δύο έγγραφα και αντιλήφθηκαν την απάτη.

Ο ανταποκριτής του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου Top Channel ωστόσο, ανέφερε πως το κύκλωμα φέρεται να έκανε χρυσές δουλειές στην Κρυσταλλοπηγή, η οποία έκλεισε σήμερα το πρωί στις 6. «Το κύκλωμα μπορούσε να δράσει πολύ εύκολα στο σημείο διέλευσης της Κρυσταλλοπηγής. Το σταμάτησαν οι ελληνικές Αρχές, το σταμάτησαν οι αλβανικές Αρχές ύστερα από καταγγελίες στο Top Channel που κάναμε την έρευνα», δήλωσε ο ανταποκριτής του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star πάντως, οι αλβανικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα ακόμα και για εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση.

Αν σου άρεσε κάνε