Κορονοϊός: Σκηνές πολέμου στη Θεσσαλονίκη, με την ανάπτυξη της κινητής υγειονομικής μονάδες στο 424

Κορονοϊός: Σκηνές πολέμου στη Θεσσαλονίκη, με την ανάπτυξη της κινητής υγειονομικής μονάδες στο 424

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:45 Δημιουργία 23/11/20, 08:24

Τις συνθήκες που θυμίζουν τον πόλεμο με τον κορονοϊό Covid-19 στη Θεσσαλονίκη θυμίζει η ανάπτυξη της κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη στη οποία προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορονοϊού στον θώρακα ενώ διευκρινίζεται ότι η κινητή μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί - εφόσον απαιτηθεί - ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη σήμερα και να κάνει αυτοψία στο νοσοκομείο εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι νοσοκομείο εκστρατείας είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Τραγικός ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου, όχι τόσο σε νέα κρούσματα, καθώς προχθές καταγράφηκαν 2.311 και χθες 1.498, όσο για το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έφτασαν προχθές τους 522 και χθες στους 540. Οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα έχουν σχεδόν γεμίσει.

Σοκ, ωστόσο, προκάλεσε η καταγραφή των θανάτων σε ημερήσια βάση, αφού προχθές ανήλθε για πρώτη φορά σε τριψήφιο αριθμό με 108 νεκρούς και χθες σε 103.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 91.619 και ο συνολικός αριθμός των θανόντων στους 1.630.

Αν σου άρεσε κάνε