Βόλος: Μείωση των θετικών rapid tests

Βόλος: Μείωση των θετικών rapid tests

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:05 Δημιουργία 27/11/20, 17:37

Θετικές είναι οι ενδείξεις σε ότι αφορά στη διασπορά του κορονοϊού στο Βόλο, που το τελευταίο διάστημα σημείωνε ψηλά ποσοστά μολύνσεων -και φαίνεται ότι τα μέτρα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Το ευοίωνο συμπέρασμα προέρχεται και από τα δεκάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν δωρεάν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ μέσω δειγματοληψίας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τη διαδικασία drive-through, στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω των κλιμακίων έρευνας του ΕΟΔΥ.

Συνολικά σήμερα διενεργήθηκαν τεστ σε 245 άτομα και ανευρέθηκαν 17 θετικά, γεγονός που σημαίνει ότι το ποσοστό θετικότητας μειώθηκε στο 6,9%, σε σύγκριση με τα πολύ ανησυχητικά ποσοστά που είχαν ανευρεθεί πριν από μία εβδομάδα και έφθαναν σε ποσοστό 12,5%.

Ανάλογα τεστ ταχείας ανίχνευσης θα γίνουν και την επόμενη Παρασκευή από τον ΕΟΔΥ με την διαδικασία του drive-through rapid test στο Πανθεσσαλικό, ενώ ο Δήμος Βόλου θα διενεργήσει δωρεάν και πάλι τα τεστ σε πολίτες που το επιθυμούν τη Δευτέρα και τη Τρίτη από τις 9 το πρωί ως και τις 4 το απόγευμα στους χώρους των ΚΑΠΗ Βόλου και Νέας Ιωνίας, όπως είχε ξανακάνει στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε