Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Δήμαρχο Πατρών ενόψει εορτασμού του πολιούχου της πόλης

Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Δήμαρχο Πατρών ενόψει εορτασμού του πολιούχου της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:22 Δημιουργία 27/11/20, 18:09

Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό, σχετικά με την τήρηση των μέτρων ενόψει της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε:

«Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του δήμου, αλλά της μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ.

Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού το θέσαμε από χθες, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στην εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ, όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού, μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε