Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε, να μην μιλάμε για άνοιγμα

Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε, να μην μιλάμε για άνοιγμα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:48 Δημιουργία 29/11/20, 10:44

Για τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τα κρεβάτια της εντατικής πλήρη, κάνει λόγο ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος πρότεινε «να μην ανοίξουμε» και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.», είπε.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.»

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα.», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.

«Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα, θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη.», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Ant1, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, Στέλιος Καλούδης, δήλωσε πως στην Περιφερειακή Ενότητα δεν υπάρχει ούτε μία διαθέσιμη κλίνη.

Αν σου άρεσε κάνε