Δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια, για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια, για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:58 Δημιουργία 06/12/20, 12:55

Πορεία επιχείρησε να κάνει πριν από λίγη ώρα από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν αρχικά δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Άλλες 15 περίπου προσαγωγές έγιναν από το Χημείο στην οδό Ναυαρίνου, ενώ έχουν ακολουθήσει κι άλλες.

Στο μεταξύ, ομάδα διαδηλωτών φοιτητών συγκεντρώθηκαν στην Πατησίων, στο ύψος της Κάνιγγος, με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι έντονη για την αποτροπή επεισοδίων.

Από το πρωί πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμενώνδα Κορκονέα.

Το Μετρό

Και άλλοι σταθμοί του Μετρό κατέβασαν ρολά την Κυριακή, προς αποτροπή μετακινήσεων για συγκεντρώσεις ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν αρχικά δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Άλλες 15 περίπου προσαγωγές έγιναν από το Χημείο στην οδό Ναυαρίνου, ενώ έχουν ακολουθήσει κι άλλες

Από τις 11:00 έκλεισαν οι σταθμοί Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, οι οποίο έκλεισαν από τις 11:00.

Απο νωρίς το πρωί κλειστοί είναι και οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.

Οι συρμοί διέρχονται από όλους αυτούς τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούν στάσεις.

Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Αν σου άρεσε κάνε