«Όχι» σε άνοιγμα του εμπορίου λένε οι γιατροί

«Όχι» σε άνοιγμα του εμπορίου λένε οι γιατροί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:28 Δημιουργία 08/12/20, 08:25

Εκ νέου κατά του ανοίγματος του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.προειδοποιώντας για νέα εξάπλωση του κορονοϊού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ΠΙΣ τόνισε πως «για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα της πανδημίας πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει» «Δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά,

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την ελπίδα «να μην έχουμε μετέωρα βήματα». «Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα», σημείωσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος παρέπεμψε για άνοιγμα του λιανεμπορίου «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά… να το δούμε».

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε αν θυμάμαι καλά 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε