ΟΣΕΤΕΕ: 24ωρη απεργία αύριο για τους εργαζόμενους στην «Εγνατία Οδό»

ΟΣΕΤΕΕ: 24ωρη απεργία αύριο για τους εργαζόμενους στην «Εγνατία Οδό»

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 10/12/20, 15:25

Εικοσιτετράωρη απεργία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 για τους εργαζόμενους στην «Εγνατία Οδός Α.Ε», προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ), ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας (11/12) για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ:

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων της "Εγνατία Οδός Α.Ε." για Απεργία και ως δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, υπερασπιζόμενη το Σωματείο μας και τους Συναδέλφους μας, προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 για τους εργαζόμενους στην "Εγνατία Οδός Α.Ε." ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας (11/12) για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων.

Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τις επόμενες ημέρες, όλες τις δράσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων απέναντι στην επιζήμια για την Ελληνική Οικονομία, τους Έλληνες Πολίτες και την ποιότητα των αυτοκινητοδρόμων Παραχώρηση της Εγνατίας Οδού:

• Δημοσίευση άμεσα νέα μελέτης, που υλοποιήθηκε από έγκριτους οικονομολόγους, όπου για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι μόνο η δημόσια διαχείριση της οδού προασπίζεται το πραγματικό Δημόσιο Συμφέρον

• Συνέντευξη τύπου

• Στοχευμένες παραστάσεις σε φορείς

Οι παραπάνω δράσεις λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να υπερασπιστούν με την απεργία τους το δικαίωμα των πολιτών να διέρχονται από τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας με ασφάλεια και οικονομία, χωρίς τα πανάκριβα διόδια που θα επιφέρει η Παραχώρηση.

Να μην υποχωρήσουν σε γραφικές προσπάθειες καταστολής της απεργίας τους. Να υπερασπιστούν τον μέχρι σήμερα αγώνα τους και να διεκδικήσουν την αναβολή και ματαίωση του διαγωνισμού.

Ενός διαγωνισμού που συντελείται μέσα σε συνθήκες πανδημίας, όπου οι μειωμένοι κυκλοφοριακοί φόρτοι, προδιαγράφουν το πολύ δυσμενές σενάριο των χαμηλών οικονομικών προσφορών και ουσιαστικά της εκποίησης του αυτοκινητοδρόμου. Δυσμενές για την Ελληνική Οικονομία, ευμενές για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του covid- 19.

Αν σου άρεσε κάνε