«Ιπποκράτης»: Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη φύλαξη του εμβολίου

«Ιπποκράτης»: Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη φύλαξη του εμβολίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:31 Δημιουργία 17/12/20, 09:28

Στην προετοιμασία της χώρας για την «υποδοχή», τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου, που θα δοθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, κατά την ίδια ημερομηνία και σίγουρα πριν από το τέλος του έτους, πέφτει τώρα το «βάρος» της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επί τάπητος βρίσκεται η επεξεργασία μιας γιγαντιαίας επιχείρησης για τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου, η οποία θα εφαρμοστεί από τη πρώτη στιγμή της έναρξης της σχετικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη των αποθεμάτων των εμβολίων. Έτσι λοιπόν, οι επιτελείς της Κατεχάκη δημιούργησαν το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που έχει σχέση με την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, για ένα αναλυτικό σχέδιο ασφάλειας, καταρτισμένο από την Ελληνική Αστυνομία, για την περιφρούρηση της αποθήκευσης και μεταφοράς των εμβολίων προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της προμήθειας των εμβολίων και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού περιλαμβάνει τα εξής:

-24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων

-7 αποθήκες-ψυγεία (ψυγειοκαταψύκτες) με προοπτική να γίνουν 14 σε όλη την Ελλάδα

Από αυτές τις αποθήκες-ψυγεία θα γίνει η διανομή σε:

-750 κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα περιφρουρούνται

-Ακολουθεί η διαδικασία μεταφοράς με την αυτοκινητοπομπή να συνοδεύεται με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που απαιτούνται ανά 24ωρο σε κάθε αποθηκευτικό χώρο, εμβολιαστικό κέντρο και μεταφορές κυμαίνεται μεταξύ 6-10 αστυνομικούς.

Δηλαδή απαιτούνται:

-4.000-5.000 αστυνομικοί γι αυτό

-Εξετάζεται η εμπλοκή στρατού

-ή ως τελευταία επιλογή εταιρείες σεκιούριτι

Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη:

-Χρησιμοποίηση των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ.

-Πυροσβεστικού Σώματος για την μεταφορά εμβολίων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στα νησιά

-ίσως και σκάφη του Λιμενικού Σώματος

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων, πιθανόν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συνδέσμους από ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Στρατό, Λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια, όπως επίσης από που και πότε θα γίνεται η διανομή και μεταφορά τους προκειμένου να καταρτίζεται ένα έκτακτο σχέδιο περιφρούρησης των εγκαταστάσεων και οι συνοδείες ασφάλειας για την μεταφορά των εμβολίων.

Αν σου άρεσε κάνε