Νέα στοιχεία για το κύκλωμα «delivery» κοκαϊνης

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα «delivery» κοκαϊνης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:52 Δημιουργία 17/12/20, 19:32

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στο χώρο των «celebrities» αλλά και της λεγόμενης «καλής κοινωνίας».

Η σπείρα λειτουργούσε με τη μορφή «καταστήματος», κάνοντας «delivery» κατ' οίκον, κατόπιν παραγγελίας σε «εταιρικά» τηλέφωνα.

Για την εκτέλεση των παραγγελιών, οι δράστες χρησιμοποιούσαν ΙΧ αυτοκίνητα, στα οποία είχαν κατασκευάσει ηλεκτρικές κρύπτες, ώστε τα ναρκωτικά να μην εντοπίζονται σε απλούς ελέγχους της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης σε 7 σπίτια της Αττικής, με τη συνδρομή ομάδων της ΕΚΑΜ και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις για ναρκωτικά και όπλα.

Ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 33χρονος εκ των συλληφθέντων, ο οποίος, με άμεση συνεργάτιδα μια 30χρονη, είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Σύμφωνα με την αστυνομία το εύρος του πελατολογίου της σπείρας ήταν πολύ μεγάλο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές με τα κέρδη να ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται από τα νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, το κύκλωμα κοκαΐνης πρόσφερε το… προϊόν του σε γνωστά ονόματα της showbiz, τα οποία αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία.

Σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 637,8 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό ύψους 7.800 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 4 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων, ένα μαχαίρι, 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μεταλλική πρέσα, 2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Αν σου άρεσε κάνε